Maapähkinä-patukka

Tämä herkullinen maapähkinäpatukka onnistuu gluteenittomasti ja maidottomasti, raakaleivonnalla tietenkin.

Maapähkinä-patukka
Pohja
75 g/1 pss Salliselta cashewpähkinöitä
100 g Salliselta taateleita
4 rkl Salliselta mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte
1 1/4 dl kuohukermaa tai kookosmaitoa tölkistä
100 g Salliselta cashewpähkinöitä
1 dl Salliselta mantelijauhetta
2 rkl siirappia
1/2 tl Salliselta vaniljasokeria
1 rkl maapähkinävoita
Karamellikastike
 1 dl siirappia
 1 1/4 dl kuohukermaa tai kookosmaitoa tölkistä
 1/2 dl sokeria
 2 rkl maapähkinävoita
 ripaus suolaa
  Salliselta suolapähkinöitä
Kuorrute
  maitosuklaata tai raakasuklaata

1. Laita pohjan ja täytteen cashewpähkinät ja taatelit likoamaan runsaaseen veteen vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.
2. Valuta vesi pois ja nosta aineet paperin päälle, niin että ylimääräinen vesi imeytyy paperiin.
3. Hienonna pohjan aineet keskenään tehosekoittimessa. 
4. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
5. Painele pohjamassa leivinpaperin päälle tai silikonivuokiin noin 1/2 sentin paksuiseksi levyksi.
6. Lisää täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen.
7. Laita karamellikastikkeen aineet ilman pähkinöitä kattilaan ja anna kiehua 10-15 minuuttia kunnes seos on paksua.
8. Ota patukat pois pakkasesta ja lisää karamellikerros. Ripottele suolapähkinöitä karamellikerroksen päälle, painele syvemmälle ja laita takaisin pakkaseen muutamaksi tunniksi.

Leikkaa patukat haluamasi mallisiksi ja kasta sulatettuun suklaaseen.

Ohjeesta tulee noin 10 patukkaa.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet