Taikina n. 30 kpl | |
---|---|
450 g | voita |
5 dl | sokeria |
1 pkt (100 g) | Salliselta appelsiininkuoripaloja |
2 tl | Salliselta hirvensarvisuolaa |
8 dl | vehnäjauhoja |
2 kpl | munia |
4 dl | Salliselta mantelijauhetta |
4 dl | Salliselta mantelirouhetta |
Sokerivesi | |
1/2 l | vettä |
100 g | sokeria |
35 g | rommia, punssia tai mantelilikööriä |
Koristeluun | |
vadelmahilloa | |
1 dl | tomusokeria |
1 rkl | vettä |
TAI kermavaahtoa |
1. Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Lisää munat, kuivat aineet ja appelsiinikuorikuutiot taikinaan.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Taputtele massa kahden leivinpaperin välissä n. 2,5 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä ⌀ 6 cm:n muotilla paloja.
5. Aseta palat muffinssivuokiin ja paista 185 asteessa noin 25 minuuttia.
6. Anna palojen jäähtyä ja kasta ne maustettuun sokeriveteen.
7. Lisää valmiin tortun keskustaan vielä hilloa ja pursota tomusokeri-kuorrutuksella tai kermavaahdolla rengas hillon ympärille.