Perinteinen ja gluteeniton joululimppu

Mausteisen makea, pehmeän perinteinen vai ihanan jouluinen ja yhtä maukas gluteeniton?

Perinteinen ja gluteeniton joululimppu
Perinteinen taikina (2 limppua)
2 1/2 dl piimää
2 dl appelsiinimehua
1 rkl kuivahiivaa
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
25 g voita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 tl Salliselta jauhettua anista
1 tl Salliselta jauhettua fenkolia
1 1/2 tl Salliselta jauhettua pomeranssinkuorta
1 1/2 tl Salliselta kardemummaa
1 1/4 dl siirappia
Gluteeniton taikina (2 limppua)
5 dl piimää
1 1/2 rkl kuivahiivaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl öljyä
1 3/4 dl tattarijauhoja
1 1/2 tl Salliselta kuminansiemeniä
1 1/2 tl Salliselta jauhettua anista
1 1/2 tl Salliselta jauhettua fenkolia
2 tl Salliselta jauhettua pomeranssinkuorta
1 1/2 tl Salliselta kardemummaa
1 1/2 dl siirappia
1 3/4 dl Salliselta riisijauhoja
1 rkl Salliselta psylliumia

Perinteinen joululimppu:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Mittaa kaikki aineet suolaa lukuun ottamatta taikinakoneeseen ja vaivaa hitaalla nopeudella 3 minuuttia. Jos käytössäsi ei ole konetta, vaivaa käsin 6 minuuttia.
3. Lisää joukkoon suola ja jatka vaivaamista vielä 10 min (käsin vaivatessa 20 min).
4. Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
5. Jaa taikina kahtia ja muotoile pyöreäksi, anna levätä 10 minuuttia.
6. Voitele limput siirapilla, pistele haarukalla ja koristele pipareilla.
7. Paista 25 - 30 minuuttia.

Gluteeniton joululimppu:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Mittaa kulhoon kaikki aineet ja sekoita voimakkaasti 5 minuuttia.
3. Pyörittele limpuiksi ja nostata n. 30 minuuttia.
4. Valele limput siirappi-vesiseoksella (1 osa vettä, 1 osa siirappia).
5. Laita leivän päälle 3 muropiparia.
6. Paista n. 30 - 35 minuuttia.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet