Voikreemi | ||
---|---|---|
500 g | pehmeää voita | |
5-5,5 dl | 300-330 g | tomusokeria |
3 rkl | 45 g | maitoa/kermaa/mehua/makupastaa |
Vaahdota voi, tomusokeri ja neste kuohkeaksi ja ilmavaksi vaahdoksi n.20-25min.
Voikreemiä käytetään kakun täyttämiseen, kuorruttamiseen sekä kuppikakkujen koristeluun.
2x Ø20-22 cm kakun kuorruttamiseen
2x Ø20-22 cm kakun täyttämiseen (2 väliä)
1/2 annos 13-16 kuppikakun koristeluun
Päällystä kakku aina voikreemillä ennen sokerimassalla tai marsipaanilla päällystämistä. Kreemi estää kakun hikoilun ja pinta ja koristeet säilyvät ehjänä.
Levitä voikreemi kahdessa osassa:
1. ns. murukerros, jolla sidotaan voikreemin avulla kaikki kakusta irtoavat kakun murut ja ylimääräinen hillo kakun pintaan.
2. ns. tasoituskerros, jolla tehdään kakulle siisti, tasainen ja muruton kerros. Näin kakku ei kuulla sokerimassa-/marsipaanipinnan lävitse.