Voikreemi

Voikreemiä käytetään kakun täyttämiseen, kuorruttamiseen sekä kuppikakkujen koristeluun.

Voikreemi
Voikreemi
  500 g pehmeää voita
5-5,5 dl  300-330 g tomusokeria
3 rkl  45 g  maitoa/kermaa/mehua/makupastaa

Vaahdota voi, tomusokeri ja neste kuohkeaksi ja ilmavaksi vaahdoksi n.20-25min.

 

Voikreemiä käytetään kakun täyttämiseen, kuorruttamiseen sekä kuppikakkujen koristeluun.

2x Ø20-22 cm kakun kuorruttamiseen
2x Ø20-22 cm kakun täyttämiseen (2 väliä)
1/2 annos 13-16 kuppikakun koristeluun

Päällystä kakku aina voikreemillä ennen sokerimassalla tai marsipaanilla päällystämistä. Kreemi estää kakun hikoilun ja pinta ja koristeet säilyvät ehjänä.

Levitä voikreemi kahdessa osassa:
1. ns. murukerros, jolla sidotaan voikreemin avulla kaikki kakusta irtoavat kakun murut ja ylimääräinen hillo kakun pintaan.
2. ns. tasoituskerros, jolla tehdään kakulle siisti, tasainen ja muruton kerros. Näin kakku ei kuulla sokerimassa-/marsipaanipinnan lävitse.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet