Vegaaninen kaalilaatikko

Maukas ja vegaaninen kaalilaatikko keittovihanneksilla, soijarouheella ja kvinoalla!

Vegaaninen kaalilaatikko soijarouheesta ja keittokasviksista
Aineet
1/2 iso kaali
2 dl Salliselta keittovihanneksia
3 dl Salliselta tummaa soijarouhetta
2 dl Salliselta kvinoaa
5 dl kaurakermaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl Salliselta meiramia
1/2 rkl Salliselta rouhittua mustapippuria
1 dl siirappia

1. Laita soijarouhe veteen turpoamaan (suhde: 6 vettä, 3 soijarouhetta)
2. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä ja jätä valumaan.
3. Leikkaa kaalista kanta pois ja pilko suikaleiksi tai isoiksi kuutioiksi.
4. Valuta soijarouhe siivilässä ja painele vesi huolellisesti pois.
5. Paista soijarouhetta ja keittovihanneksia öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä.
6. Lisää mausteet paistoksen joukkoon ja ota levyltä sivuun odottamaan.
7. Paista kaalia öljyssä kattilassa hieman pehmeäksi, ja lisää sen jälkeen soijapaistos joukkoon. Sekoita.
8. Lisää kattilaan vesi, huuhdeltu kvinoa, siirappi, kaurakerma ja sekoita.
9. Keitä seosta n. 15 min, kunnes kvinoa kypsyy. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita ja siirappia.
10. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 50 min - 1 tunti. Sekoita kerran paiston aikana.
11. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa esimerkiksi karpalohillon kera!


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet