Taateli-ruisleipäpelti

Ruisleipää suomalaisempaa ei olekkaan! Taatelin makeus tuo ruisleipään ihan uuden ulottuvuuden, kokeile vaikka!

Taateli-ruisleipäpelti
Taikina
1,5 rkl kuivahiivaa
5 dl vettä (42 asteista)
1 dl ruishiutaleita
1 tiili / 250 g Salliselta taatelia
1,5 tl suolaa
5 dl ruisjauhoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl Salliselta kokonaista kuminaa

1. Mittaa kulhoon kuivahiiva, vesi, ruishiutaleet ja murustettu taateli. Sekoita keskenään.
2. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä liinalla peitettynä n. 15-30 min.
3. Sekoita loput aineet sekaan ja vaivaa taikinaa 5-10 min.
4. Painele/kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja vedä sen jälkeen pellin päälle.
5. Jauhota, pistele ja leikkaa taikinapyörällä taikina halutun kokoisiksi paloiksi.
6. Peitä pelti leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Voit täyttää esimerkiksi tiskialtaan kuumalla vedellä ja laittaa pellin sen päälle tai kiertoilmalla uunissa 32-35 asteessa 35-45 minuuttia.
7. Paista leipää 225 asteessa 18-20 minuuttia.

Tulosta