Sitruuna-lakritsileivos

Sitruunan ja lakritsin pyhä liitto yhdistyvät tässä makeassa raakaleivoksessa. Aitoja, luonnollisia makuja sisältävä leivos sopii myös linjoja tarkkaileville herkkusuille.

Sitruuna-lakritsileivos
Pohja n. 8 kpl
80g/1 pss Salliselta manteleita
1 dl Salliselta taateleita
2 tl Salliselta lakritsijauhetta
1 rkl sulatettua kookosöljyä
Täyte
100g/1 pss Salliselta cashewpähkinöitä
3 (n.1 1/4 dl) sitruunan mehu
1/2 dl hunajaa
1/2 dl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa
 1 sitruunan kuori
  kurkumaa
Kastike
 2 tl Salliselta lakritsijauhetta
 1/2 dl kookosmaitoa tölkistä
 2 rkl tummaa siirappia

1. Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen jääkaappiin yön yli.
2. Tee ensiksi pohja. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen. Voit halutessasi jättää mantelit ja taatelit isommiksi paloiksi. Painele massa silikonisten muffinssivuokien pohjalle.
3. Ota cashewpähkinät jääkaapista ja valuta vesi pois.
4. Sekoita pähkinät, sitruunamehu, hunaja, öljy ja suola keskenään tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
5. Lisää halutessasi ripaus kurkumaa keltaisen värin aikaansaamiseksi.
6. Raasta sitruunan kuori massaan ja sekoita lusikalla joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa tai sitruunan mehua.
7. Lisää täyte pohjan päälle ja siloita pinta. Laita pakkaseen vähintään 2 tunniksi.
8. Laita kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seoksesta tulee paksua. Anna jäähtyä ja pursota leivosten päälle raidoiksi.

Tulosta