Salmiakkimarenki

Salmiakki, tuo suomalaisten suuri herkku, tuo perinteiseen marenkiin uutta potkua!

Salmiakkimarenki
Ainekset 1,5 pellilliseen
6 kpl valkuaista
5 dl sokeria
1/2 pss Salliselta salmiakkilastuja

1. Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää sokeri pienissä erissä koko aja voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita salmiakkilastut valmiiseen marenkiin ja nostele pellille kasoiksi kahden ruokalusikan avulla.
4. Paista n. 45-6 minuuttia 110-120 asteessa.

Vinkki!
Voit myös paistaa marenkeja 15 minuuttia, sammuttaa uunin ja jättää marengit kuivumaan uuniin esim. yön yli.

Tulosta