Runebergin tortut

Kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin syntymäpäivää juhlistetaan herkullisella runebergin tortulla. Klassikkoleivonnainen maistuu kahvipöydän vieraille.

Runebergin tortut
Taikina n. 30 kpl
450 g voita
5 dl sokeria
1 pkt (100 g) Salliselta appelsiininkuoripaloja
2 tl Salliselta hirvensarvisuolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 kpl munia
4 dl Salliselta mantelijauhetta
4 dl Salliselta mantelirouhetta
Sokerivesi
1/2 l vettä
100 g sokeria
35 g rommia, punssia tai mantelilikööriä
Koristeluun
  vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
  TAI kermavaahtoa

1. Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Lisää munat, kuivat aineet ja appelsiinikuorikuutiot taikinaan.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Taputtele massa kahden leivinpaperin välissä n. 2,5 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä 6 cm:n muotilla paloja.
5. Aseta palat muffinssivuokiin ja paista 185 asteessa noin 25 minuuttia.
6. Anna palojen jäähtyä ja kasta ne maustettuun sokeriveteen.
7. Lisää valmiin tortun keskustaan vielä hilloa ja pursota tomusokeri-kuorrutuksella tai kermavaahdolla rengas hillon ympärille.

Tulosta