Punajuuri-rosmariinisämpylät

Kauniin väriset sämpylät saavat makua ja väriä punajuuresta ja rosmariinista.

Punajuuri-rosmariinisämpylät
Aineet 16 kpl
2 1/2 dl kypsiä punajuuria soseutettuna
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
9-10 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/5 dl kauraleseitä
1/2 dl voita/öljyä
1/2 dl Salliselta seesaminsiemeniä
1 rkl Salliselta rosmariinia
4 tl kuivahiivaa
3 1/2 tl suolaa

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi joko käsin tai taikinakoneella.
3. Anna taikinan levätä 15-30 minuuttia.
4. Kauli taikina 2 cm paksuksi levyksi ja pistele haarukalla siihen reikiä.
5. Leikkaa halamasi kokoisiksi paloiksi ja nostata liinalla peitettynä 35-45 minuuttia.
6. Paista sämpylöitä 10-12 minuuttia.

VINKKI! Saadaksesi rapean pinnan sämpylöihin, ruiskuta sumutinpullolla uuniin vettä heti paiston alussa tai kaada kiehuvaa vettä erilliseen astiaan uuniin paiston ajaksi. Avaa luukku veitsen avulla hiukan raolleen paiston kahdeksi viimeiseksi minuutiksi.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet