Pistaasi-pannacotta

Suolaamattomat pistaasipähkinän sydämet sopivat leivontaan. Tämä kevyt jälkiruoka jaa värinsä ja makunsa pistaasista.

Pistaasi-pannacotta
Pohja n. 4-6 annosta
5 dl kuohukermaa
1 1/4 dl sokeria
 1 tl Salliselta vanilliinisokeria
 4 liivatelehteä
 1/2 dl Salliselta suolaamattomia pistaasipähkinöitä
Aprikoosikastike
2 dl Salliselta aprikoosirouhetta
4 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristelu
  Salliselta suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  sokerikoristeita

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Murskaa pistaasipähkinät veitsellä rouheeksi.
3. Laita pähkinät, kuohukerma, sokeri, vanilliinisokeri kattilaan ja keitä 2-4 min. 
4. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
5. Purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kuumaan seokseen.
6. Kaada annos maljoihin tai silikonivuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.

6. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. 
7. Painele kuuma kastike tiheän siivilän läpi ja jäähdytä.

8. Koristele sulatetulla sokerilla tehdyillä koristeilla ja murskatuilla pistaasipähkinöillä ja tarjoa aprikoosikastikkeen kanssa.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet