Mureke | |
---|---|
1,5 dl | korppujauhoja |
2,5 dl | vettä |
2 tl | suolaa |
2 rkl | Salliselta BBQ-maustetta |
ripaus | Salliselta mustapippuria |
1 | keltasipuli |
2 | kananmuna |
1 kg | naudan jauhelihaa |
2 pkt (a 140g) | pekonia |
1 pkt (250g) | sulatejuustoa (voimakas) |
Juustokastike | |
3 dl | laktoositonta kuohukermaa |
300 g | laktoositonta Cheddar-juustoraaste |
1/2 tl | Salliselta kurkumaa |
ripaus | suolaa |
ripaus | Salliselta mustapippurirouhetta |
Paholaisen hillo | |
1 | punainen paprika |
1-2 | chilia |
2 | valkosipulin kynttä |
1 | keltasipuli |
1 prk (400g) | kuorittu tomaatti omassa liemessä |
1 rkl | Salliselta rosepippuria rouhittuna |
1/2 tl | suolaa |
ripaus | Salliselta mustapippurirouhetta |
2 dl | vettä |
1 rkl | Salliselta ruohosipulia |
1/2 rkl | Salliselta BBQ-maustetta |
1/2 dl | punaviinietikkaa |
1/2 pkt (a 336g) | hillosokeria |
Voit koota kakun esimerkiksi siemenpataleipään. Murekkeen, juustokastikkeen ja paholaisen hillon voit tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja koota kakun juuri ennen tarjoilua.
Mureke
1. Laita korppujauho ja mausteet veteen turpoamaan.
2. Kuutioi sipuli ja paista hetki pannulla öljyssä.
3. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, kananmuna ja sipuli. Sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile leivinpaperin päällä taikinasta 2 cm paksuinen levy.
5. Laita sulatejuustoviipaleita taikinan keskelle ja nosta levyn reunat niiden päälle. Käännä pötkö toisinpäin ja levitä pekoniviipaleet sen päälle kääntäen pekonin reunat pötkön alle. Jätä muutama sivuun pekoniviipale koristelua varten.
6. Paista 200 asteessa 1 tunti tai kunnes mureke on kypsä.
Juustokastike
1. Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
2. Hauduta kastiketta hetki ja lisää mausteita tarvittaessa.
Paholaisen hillo
1. Pilko paprika, chili, valkosipuli ja keltasipuli kuutioiksi, pilko tomaatti ja laita aineet kattilaan.
2. Lisää mausteet ja tomaatin liemi.
3. Keitä hiljalleen 0,5-1 h kunnes aineet ovat pehmenneet.
4. Lisää punaviinietikka ja hillosokeri ja kiehauta.
5. Laita jääkaappiin jäähtymään ja sakeutumaan. Hillo on valmis seuraavana päivänä.
Kokoaminen
1. Leikkaa leipä kolmeen osaan.
2. Kasaa hillo, mureke, juustokastike ja leipä kerroksittain täytekakuksi.
3. Koristele kakku pekonimurulla, paahdetuilla sipuleilla, tuoreella chililla ja yrteillä.
Voit lämmittää kakun halutessasi uunissa. Lopun juustokastikkeen voi käyttää koristeluun tai dippaukseen.