Leipäjuusto aprikoosi-chiahillolla

Maukas jälkiruoka herkuttelijoille.

Leipäjuusto aprikoosi-chiahillolla
Aineet
480 g leipäjuustoa
2 dl Salliselta aprikoosirouhetta tai pilkottuja aprikooseja
1/2 rkl Salliselta chiansiemeniä
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
  Salliselta salmiakkilastuja
  hunajaa
  sitruunamelissaa

1. Laita aprikoosi, vesi, sokeri, chiansiemenet ja sitruunamehu kattilaan ja keitä rauhallisesti, välillä sekoittaen, n. 5 - 10 min, kunnes seos paksuuntuu ja aprikoosi pehmenee. Ota pois levyltä, viimeistele ruokalusikallisella sokeria ja sekoita hyvin.
2. Leikkaa leipäjuusto halutun kokoisiksi paloiksi ja laita uunivuokaan.
3. Sirottele päälle fariinisokeri ja valuta joukkoon kerma.
4. Kypsennä uunissa 200 C kiertoilmalla n. 11 min, niin että kerma kuplii hyvin ja saa hieman väriä.
5. Koristele kuuma leipäjuusto aprikoosihillolla, salmiakkilastuilla, hunajalla ja sitruunamelissan lehdillä. Nauti lämpimänä.

Tulosta