Taikina | |
---|---|
2 rkl | kuivahiivaa |
1/2 l | vettä (42 asteista) |
2 dl | sokeria |
2 rkl | Salliselta kardemummaa |
2 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
1 | kananmuna |
60 g | vehnäjauhoja |
150 g | voita/margariinia |
1 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
150 g | Salliselta mantelimassaa |
200 g | pehmeää voita/margariinia |
3/4 dl | fariinisokeria |
3 rkl | Salliselta lakritsijauhetta |
1/4 dl | vehnäjauhoja |
1. Sekoita kuivahiiva veteen ja lisää joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, kananmuna ja 1/3 osa jauhoista.
2. Anna seoksen seistä pyyhkeellä peitettynä n. 30 min.
3. Lisää joukkoon loput jauhot ja vaivaa taikinaa koneen hitaalla nopeudella n. 3 min. Jos teet taikinan käsin, vaivaa 6 min.
4. Lisää taikinaan pehmeä voi/margariini ja suola ja jatka vaivaamista niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa.
5. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
6. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
7. Kauli taikina 30x90 cm levyksi.
8. Levitä täyte levylle ja kääri taikina rullalle pidemmältä sivulta.
9. Leikkaa kolmioiksi, nosta palat pystyyn kapeampi osa ylöspäin. Litistä pikkurillien ulkosyrjillä kapea kohta pöytään asti, näin leikkauspinnat kohoavat ylös.
10. Nostata puusteja 35-45 min.
11. Sudi pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
12. Paista 225 asteessa 8-10 min.