taikina 20 kpl | |
---|---|
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Salliselta leivinjauhetta |
2 dl | Salliselta vaniljasokeria |
ripaus | suolaa |
1 dl | maitoa |
2 | kananmunaa |
2 rkl | voita |
paistamiseen | |
1 l | öljyä |
kuorrutus | |
100 g | sokeria |
2 g | Salliselta sitruunahappoa |
koristelu | |
valkosuklaata | |
Salliselta salmiakkilastuja | |
Salliselta suklaarakeita |
1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa.
2. Sekoita joukkoon maito, kananmuna ja sulatettu voi ja anna turvota 15 minuuttia.
3. Kuumenna öljy kattilassa.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on haluamasi kokoinen tähtitylla. Pursota taikinaa öljyyn ja katkaise pötkö saksilla. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
5. Nostele churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin.
6. Sekoita sokeri ja sitruunahappo keskenään ja pyöräytä churrot seoksessa hieman lämpiminä.
7. Sulata valkosuklaa ja dippaa churrojen päät suklaaseen. Anna kovettua hieman ja ripottele päälle salmiakkilastuja tai suklaarakeita.