Kirpeät churrot

Vappu on hauskoja makuja täynnä! Ihanan kirpeyden näihin churroihin tuo sitruunahappo. Dippaa pötköt Sallisen suklaarakeisiin ja salmiakkilastuihin ja nauti!

Kirpeät churrot
taikina 20 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Salliselta leivinjauhetta
2 dl Salliselta vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 rkl voita
paistamiseen
1 l öljyä
kuorrutus
100 g sokeria
 2 g Salliselta sitruunahappoa
koristelu
  valkosuklaata
  Salliselta salmiakkilastuja
  Salliselta suklaarakeita

1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. 
2. Sekoita joukkoon maito, kananmuna ja sulatettu voi ja anna turvota 15 minuuttia.
3. Kuumenna öljy kattilassa.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on haluamasi kokoinen tähtitylla. Pursota taikinaa öljyyn ja katkaise pötkö saksilla. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
5. Nostele churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin.
6. Sekoita sokeri ja sitruunahappo keskenään ja pyöräytä churrot seoksessa hieman lämpiminä.
7. Sulata valkosuklaa ja dippaa churrojen päät suklaaseen. Anna kovettua hieman ja ripottele päälle salmiakkilastuja tai suklaarakeita.

Tulosta