Kevyt pasha

Pääsiäisen varma herkku on pasha. Valmiiksi pilkotuilla Sallisen hedelmäpaloilla ja mantelirouheella käy valmistaminenkin käden käänteessä.

Kevyt pasha
Aineet
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl Salliselta vanilliinisokeria
1 tlk maitorahkaa
1 kpl kananmunan keltuainen
100 g Salliselta appelsiininkuoripalaa
½ sitruunan mehu
½ dl Salliselta mantelirouhetta
½ dl Salliselta rusinoita
tai Salliselta aprikoosirouhetta

1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää rahka.
3. Sekoita keltuainen, appelsiininkuorikuutio ja sitruunamehu seokseen.
4. Lisää mantelirouhe ja hienonnetut rusinat tai aprikoosit seokseen.
5. Vuoraa pashamuotti, kahvisuodatin tai siivilä märällä harsoliinalla.
6. Kaada seos muottiin.
7. Taita liinan reunat pashan päälle ja aseta lautanen muotin päälle kanneksi.
8. Varaa muotin alle syvä lautanen, sillä pashasta valuu nestettä.
9. Pidä pasha jääkaapissa ainakin yön yli.

Tulosta