Taatelinen saaristolaisleipä

Tumma ja täyteläinen saaristolaisleipä tuunattuna taateleilla ja kurpitsansiemenillä.

Taatelinen saaristolaisleipä
Aineet
6 dl piimää
6 dl olutta (voit korvata esim vedellä/appelsiinimehulla)
1 Salliselta palataateli
2 dl kaljamallasta
2½ rkl kuivahiivaa
½ ps/20 g Salliselta lakritsijauhetta
1 dl Salliselta kurpitsansiemeniä
3 dl kaurahiutaleita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
  Salliselta vuokasprayta
  vehnäjauhoja
Päälle
1 dl kuumaa vettä
1 dl tummaa siirappia

1. Lämmitä piimä ja olut 42 asteiseksi.
2. Lisää hiiva, taatelit ja kaljamaltaat piimä-olutseokseen ja anna liota 30 min.
3. Sekoita varovasti loput aineet joukkoon ja anna taikinan nousta kelmulla peitettynä 2 tuntia.
4. Voitele 4 kpl 5 dl vuokaa ja jauhota vehnäjauhoilla. Jaa taikina vuokiin ja nostata vielä 30 min.
5. Paista 155 asteessa 1½ tuntia.
6. Valele valmiit leivät vesi-siirappiseoksella.

Tulosta