Mantelinen suklaakakku

Oi, niin helppo ja niin herkullinen kakku syntyy mantelimassasta! Muutaman ainesosan kakku sopii myös allergikoille, sillä se on täysin viljaton.

Mantelinen suklaakakku
Pohja
2 pötköä (a 150 g) Salliselta mantelimassaa
2 kananmunaa
1 rkl kaakaota
Täyte
150 g maitosuklaata
2 dl kermaa
Koristeluun
  Salliselta kandeerattuja kirsikoita
  suklaata

1. Sekoita kananmunat vähitellen mantelimassaan.
2. Lisää kaakao ja sekoita tasaiseksi. Laita massa Ø20 cm vuokaan.
3. Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
4. Tee täyte. Sulata suklaa ja 0,5 dl kermaa mikrossa. Anna seoksen jäähtyä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jäähtynyt suklaamassa kermavaahdon joukkoon.
6. Pursota suklaakerma tähtimuotilla pohjan päälle ja vie kakku kylmään.
7. Koristele ennen tarjoilua.

Täytteen voi korvata esimerkiksi sesongin marjoilla tai hedelmillä.

Tulosta