Karpalo-raakakakku

Joulu on yhdessäviettämisen aikaa ja joulupöydän äärelle kerääntyy koko perhe tai suku. Herkullinen karpalo-raakakakku sopii vegaanista ja maidotonta ruokavaliota noudattaville, ja maistuu ihan jokaiselle.

Karpalo-raakakakku
Pohja
100 g Salliselta kuivattuja taateleita
3 dl Salliselta manteleita (kuorellisia)
1 tl Salliselta jauhettua kanelia
ripaus suolaa
Täyte
5 dl Salliselta cashewpähkinöitä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 dl neitsytkookosöljyä
2 tl Salliselta jauhettua kanelia
1 sitruunan mehu
  hunajaa tai siirappia
Kastike
 200 g pakastekarpaloita
 0,5 dl vettä
  hunajaa tai siirappia

1. Laita cashew-pähkinät runsaaseen veteen ja liota jääkaapissa yön yli. Pistä myös kookosmaito jääkaappiin yöksi.
2. Tee pohja Ø20 cm irtopohjavuokaan. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperilla pohjustettuun vuokaan.
3. Ota cashewpähkinät jääkaapista, huuhtele ja valuta vesi pois. Laita tehosekoittimeen.
4. Laita kaikki loputkin täytteen aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos kone ei pyöritä massaa, voit lisätä vettä joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi hunajaa.
5. Laita täyte pohjan päälle ja pistä kakku pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi niin että se jähmettyy kokonaan.
6. Tee karpalokastike laittamalla karpalo ja vesi kattilaan. Kiehauta miedolla lämmöllä. Lisää hunajaa maun mukaan.
7. Ota kakku pakastimesta noin 30-60 min ennen tarjoilua. Tarjoile karpalokastikkeen kanssa.

Reseptiä voi vaihdella kauden mukaan.

Kesäisen kakun saat korvaamalla karpalon esimerkiksi sesongin marjoilla ja hedelmillä ja jättämällä kanelin pois.

Tulosta