Hamppu-porkkanalaatikko

Perinteinen porkkanalaatikko tuunataan hampunsiemenillä. Hyviä rasvoja sisältävät siemenet sopivat porkkanan kanssa ja tuovat laatikkoon rapsakkuutta.

Hamppu-porkkanalaatikko
Aineet
1,2 kg porkkanoita
4,5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
1,5 dl maitoa
1,5 dl kermaa
1 muna
1/3 tl Salliselta jauhettua muskottipähkinää
1/3 tl Salliselta jauhettua valkopippuria
4 rkl Salliselta hampunsiemeniä
6-8 Nokaretta voita

1. Kuori ja keitä porkkanat suolavedessä kypsiksi. Soseuta.
2. Mittaa vesi, riisi, suola ja keitä kunnes neste on imeytynyt.
3. Sekoita porkkanasose, riisi, maito, kerma ja muna keskenään.
4. Lisää mausteet ja tarkista maku.
5. Voitele 1,5-2 litran uunivuoka.
6. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle hamppurouhe.
7. Painele lusikalla pinnalle jäljet ja laita voinokareet laatikon päälle.
8. Paista uunissa 200 asteessa n. 40-50 minuuttia.

Tulosta