Itsenäisyyspäivän Mustikka-kermakakku

Itsenäisyyspäivänä juhlapöytää koristaa kaunis sinivalkoinen kermakakku, jossa maistuu mustikka

Itsenäisyyspäivän Mustikka-kermakakku
Sokerikakkupohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 tl Salliselta vaniljasokeria
90% vehnäjauhoja
10 % perunajauhoja
0,5 tl Salliselta leivinjauhetta
  Salliselta vuokasprayta
Kostutus
1 dl  kaurajuomaa
1 tl Salliselta vaniljasokeria
 Mustikkatäyte
2 dl vispikermaa
2 dl mustikkahilloa
200 g vaniljarahkaa
2-3 rkl Salliselta vaniljakreemijauhetta
Koristeet
3 dl pensasmustikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä


Sokerikakkupohja n. 12 hlölle
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes munasokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat voitele alumiininen kakkuvuoka. Käytä Sallisen vuokasprayta. 
6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)
7. Kun taikina on tasaista kaada se voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-24 cm).
8. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä.
9. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
10. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.

Mustikkatäyte
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka, ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. 
2. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä. 

Kermakuorrutus
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemijauhe vaahdon sekaan jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
2. Laita pursotinpussiin 6 sakarainen tähtitylla ja kerma.

Kakun kokoaminen
1. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. 
2. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljamaidolla ja sivele mustikkahilloa pohjalle. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen. 
3. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin. 
4. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
5. Valmista kakkukiille ja asettele mustikat kakun päälle. Levitä hyytelösokeriseosta mustikoiden päälle. 
6. Pursota kakun reunat lopuksi ja tarjoile kakku juhlapöydässä! 

Tulosta