Gluteeniton sienipiirakka

Gluteenittomaan pohjaan tehty mehevä sienipiirakka saa makunsa Sallisen riistamausteesta.

Gluteeniton sienipiirakka
Pohja
1 dl Salliselta mantelijauhetta
6 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
1/2 dl Salliselta riisijauhoa
1/2 dl Salliselta hampunsiementä
1 tl Salliselta psylliumia
1/2 tl suolaa
1 tl Salliselta leivinjauhetta
Täyte
4 dl kantarelleja tai muita sieniä
2 rkl Salliselta paahdettua sipulirouhetta
1/2 rkl Salliselta valkosipulirouhetta
1/2 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl Salliselta riistamaustetta
  Salliselta tellicherry mustapippuria
  Salliselta timjamia
2 kananmunaa
2 dl kermaa
200 g/2 dl (kantarelli)tuorejuustoa

 

1.Mittaa kulhoon kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele leivinpaperoituun vuokaan.
2. Laita sipulirouheet likoamaan veteen.
3. Laita pannulle reilu nokare voita, lisää sienet ja sipulit. Paista sieniä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
4. Lisää mausteet.
5. Sekoita keskenään kananmunat, kerma, maito ja tuorejuusto.
6. Kaada sienitäyte piiraspohjan päälle ja lopuksi muna-kermaseos.
7. Paista piirasta 175 asteessa n.35-40 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka foliolla.

Tulosta