Gluteeniton leipä

Mantelijauhot ovat kätevä ainesosa gluteenittomassa leivonnassa. Mehevä ja kuohkea gluteeniton leipä syntyy tällä ohjeella.

Gluteeniton leipä
Aineet
5 dl vettä
1 rkl Salliselta psylliumia
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl öljyä
3 dl Salliselta mantelijauhetta
9 dl gluteenitonta jauhoseosta

1. Mittaa kädenlämpöiseen veteen psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon hiiva.
3. Lisää suola, öljy ja mantelijauhe.
4. Lisää hiljalleen jauhoseosta kunnes taikina on vaivattavaa.
5. Laita leipä vuokaan ja anna kohota hetki.
6. Paista 225 asteessa, kunnes leipä on kauniin värinen ja koputtaessa kuulostaa kumean ontolta.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet