Äitienpäiväkakku

Upea ja näyttävä mansikkaunelmakakku äidille! Samalla tyylillä valmistat myös käpykakun.

Äitienpäiväkakku
Taikina
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl Salliselta vaniljasokeria
1/2 tl Salliselta leivinjauhetta
Voikreemi
150 g voita (huoneenlämpöistä)
4 - 5 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen tai 1 rkl kermaa
1 rkl Salliselta vaniljasokeria
Päällinen
1 pkt (250 g) Salliselta punaista marsipaania
1 pkt (250 g) Salliselta rosanväristä sokerimassaa
1 pkt (250 g) Salliselta vihreää sokerimassaa
1 pkt (250 g) Salliselta keltaista sokerimassaa
Lisäksi
  Vadelma- tai mansikkahilloa
  Salliselta vuokasprayta

1. Valmista kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vaahdota sokerit ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 - 10 min)
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahdon sekaan.
4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja suihkuta reunat Salliselta vuokaspraylla.
5. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 35 - 40 min.
6. Valmista sillä välin voikreemi. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi 10 - 15 min.
7. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat desilitralla maitoa, mehua tai sokerivettä.
8. Sivele kahdelle pohjalle vadelma- tai mansikkahilloa. Jaa puolet voikreemistä hillotettujen pohjien päälle.
9. Kokoa pohjat päällekkäin, jätä puhdas pohja päällimmäiseksi.
10. Leikkaa kakun molemmista sivuista viistosti palat pois niin että keskimmäinen pala on kartion mallinen. Nosta sivupalat kartion päälle.
11. Levitä loppu voikreemi kauttaaltaan kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.
12. Sekoita punainen marsipaani ja rosa sokerimassa keskenään. Kauli massa noin 3 mm paksuiseksi ja venyttele kauttaaltaan kakun päälle. Viimeistele muotoilu käsin. Painele sormella kuoppia "mansikansiemeniä" varten.
13. Pyörittele keltaisesta sokerimassasta pieniä palloja ja painele ne kuoppiin. Muotoile vihreästä sokerimassasta lehdet, kanta ja "varkaat".
14. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

Voit tehdä kakun valmiiksi JO vaikka edellisenä iltana! Samalla tyylillä valmistat myös klassisen käpykakun.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet